Imate mogoče svojo podjetje, kakšno trgovino ali dejavnost? Mogoče radi pišete razne članke o potovanjih, izletih in bi vse to radi delili s prijatelji, znanci. Vse to je mogoče, najboljše, da si naredite svojo spletno stran. Če ste v poslovnih vodah je to itak po eni strani nujno v današnjem času, poleg tega vas tako tudi drugi najdejo. Spletno stran lahko ima danes res vsak, tudi sam si lahko narediš. Res nič ni zastoj, najprej si morate kupiti domeno. Brez domene ne morete imet svoje spletne strani, prav tako jo morate kupiti in nato vsako leto podaljšati.

domene

Kdor se prvi srečuje s čim takim je malo mogoče zapleteno. Niti mogoče ne ve kaj je to domena in zakaj jo rabi. Čist na kratko povedano, to je vaš naslov spletne strani. Domene se morate sami izbrati, tako dolgo morate iskati, da je res prosta in ni uporabna. To je spletni naslov, ki ga bodo drugi uporabljali, ko vas bodo iskali. Kako boste izbirali ta naslov je čisto odvisno od vas, prav tako so tudi ključnega pomena končnice. To pomeni tiste črke na koncu, ki se napišejo. Mogoče je za nekoga vse to komplicirano in zahtevno delo, ampak ni tako težko. Lahko vse skupaj daste delat kakšnemu podjetju, eno tako ki se s pletnimi stranmi ukvarja, prav tako vam uredi domeno, je podjetje, ki ga najdete na zgornji povezavi. Na njihovi spletni strani tudi najdete cenik za celotno spletno stran in za domene.

Kot prvo morate domeno registrirat, lahko jo tudi prenesete in seveda podaljašte. Če domene ne boste podaljšali, vaša spletna stran ne bo delovala, zato morate za podaljšanje poskrbeti pravočasno, da bo vse potekalo brez težav. Saj, ko boste enkrat imeli svojo spletno stran bo vse lažje in bo potekalo tekoče. Mogoče je samo začetek malo težji in izbrati pravo domeno za sebe.