Odlična zaščita pred muhami, komarji in ostalimi insekti, ki nam povzročajo težave poleti so še posebej komarniki. Komarniki omogočajo, da lahko prezračujemo svoje stanovanje oz. hišo brez da bi pri tem vnesli nadležne insekte. Čeprav komarniki preprečujejo vstop insektom pa bomo lahko mi skoznje še vedno videli saj so prozorni. Na trgu je na voljo krilni ali fiksni ter rolo komarnik.

Več o ponudbi samih komarnikov najdete na spletni strani podjetja Senca: www.rolete-senca.si/komarniki.

Komarniki so narejeni iz alu ohišja ter mreže, ki preprečuje insektom vstop skozi okno. Različne barve kombinacije in več možnosti namestitve omogočajo še polepšanje vašega okna ali vrat odvisno za kakšni komarnik bi bil primeren za vaše potrebe.

komarniki

Ker so komarniki lahko nameščeni kot rolete jih lahko, ko jih ne potrebujemo preprosto spravimo in ostanejo zaščiteni do naslednje uporabe. različni načini pritrjevanja omogočajo, da se komarnik namesti prav kamorkoli. Z njimi odpravite nadležne žuželke, ki ponoči brenčijo okoli glave in vam ne pustijo zaspati. Ker razna sredstva proti komarjem, ki so na tržišču ponavadi ne pomagajo so komarniki edina rešitev za odpravo vaših težav. Namesti se jih na vrata ali okna in se tako zaščiti dom pred nepovabljenimi insekti.

Kaj pa so v splošnem komarniki? So tanjša mreža, ki se namesti na okna in vrata in je prozorna tako da lahko še vedno vidimo kaj se dogaja zunaj vendar insekti ne morejo noter.  na trgu najdemo več komarnikov. Tudi take, ki se jih ne da odstraniti z mesta na katerega jih postavimo. Taki niso primerni za vrata vendar samo za okna saj moramo skozi vrata hoditi. 

Komarnike lahko kupite prek spleta ali pa v lokalni trgovini z tovrstno opremo. Cena ni tako visoka in prav vsak si jih lahko privošči. Odvisno tudi kakšen komarnik želimo kupiti. Rolo komarniki so malo dražji kot ostali a vendar ponujajo zaščito za čas, ko komarnika ne potrebujemo. Odločitev o vrsti nakupa pa ostane vam samim. Odvisno od vaših potreb, denarnih zmožnosti in seveda želja. Nekaterim bolj odgovarjajo taka zaščita pred insekti nekaterim drugim pa zaščita v sprejih. Nekateri spreji dejansko delujejo drugi pa so tu le zato, da imajo trgovine kaj za prodajati. 

Komarniki torej nudijo ustrezno zaščito pred muhami in komarji ter so poceni nadomestilo za drage spreje, ki se porabijo dokaj hitro. Komarnikom pa se življenska doba ne izteka saj so mreže in okvir z pvc materiala kvalitetna ter dolgo obstojna ter tako zagotavljata večletno zavarovanje pred komarji in drugimi insekti.