Leseno okno je najboljša izbira za stanovanje ali hišo, ker gre za naraven material, les, ki je v naravi prisoten že od njenega začetka in je bil tu že pred človekom. Ljudje smo vajeni od nekdaj lesa, ker je topel in prijazen ter tudi zdrav za sobivanje. Če dihamo tako ozračje potem je za nas o dobro. Super naravna lesena okna izdeluje Kosec trade – podjetje (vse informacije) dobite na tej povezavi. Ko se odločite za leseno okno, ste se odločili za o, da bose del narave in da boste imeli trajno okno ter še lepo. Taka okna dobro dihajo, ker je les živ matiral. Zato v vaših prostorih ne bo nobene plesni in bodo prostori zdravi.

 leseno okno

Kakovostno leseno okno je lahko v celoti leseno, lahko pa je kombinirano tudi z aluminijem, da je še bolj ojačano in se gotovo ne bo skrivilo. Nekateri imajo raje, pa tudi malo kovinskega pridiha. Sami se odločite, kaj vam je najbolj všeč. Pomembno pa je, da izberete trojno termopan zasteklitev, da boste privarčevali na ogrevanju, saj bodo aka okna valovala vaše prostore pred izgubo toplote. Hkrati pa bodo varovala prostore pred vdorom vročine v prostor poleti.

Klasično leseno okno je lahko v naravni barvi, kot je barva lesa, iz katerega je okno narejeno. To so lahko svetle barve, oker, bež in temneje rjave ali rdečkaste barve. Seveda so vsa taka okna opremljena z letnicami, ki os unikatne za vsako okno posebej, ker gre za unikatno rast dreves. Tega se seveda ne da nikakor prekopirati. Sicer nekateri na druga na primer plastična in alu okna naredijo imitacijo lesa, vendar nikoli ne bo zgledal tako naravno, kot je naravna. Tako okno je res škoda pobarvati preveč temno ali z gosto barvo in morda s kako drugo, ker je naravno najlepše.

Seveda pa leseno okno vseeno lahko prilagodite vaši hiši in pročelju neglede na to, kako se odločite za barbo in lahko okna pobarvate v katero koli barvo, na primer zeleno, modro, belo in podobno.