Zavarovanje kreditov je metoda za zaščito vaše družine v primeru vaše smrti, da ne bodo morali odplačevati kreditov namesto vas. Tako zavarovanje lahko naročite tukaj https://zivljenje.prva.si/ in se posvetujete z agentom, da vam pove kakšno premijo se splača vplačevati in za kakšno dobo. Je pa pogoj da imate redno plačo in da ste zdravi, se ne ukvarjate z nevarnim športom ali nimate nevarnega poklica. Ponudniki zavarovanj na podlagi finančne moči strankinih zmožnosti običajno vsakemu dodelijo določen kreditni limit. S tem bodo vaši domači povsem brezskrbni in vi tudi v primeru, da se vam kaj zgodi, je zavarovanje kreditov najboljša rešitev.

zavarovanje kreditov
zavarovanje kreditov je vrsta zavarovalne police, ki jo kupi posojilojemalec in ki poplača enega ali več obstoječih dolgov v primeru smrti, invalidnosti ali v redkih primerih brezposelnosti. Kreditno zavarovanje se najpogosteje trži kot funkcija kreditne kartice, pri čemer mesečni strošek zaračuna nizek odstotek neplačanega stanja na kartici. Zavarovanje kreditov je lahko finančna rešitev v primeru določenih katastrof. Strankam s kreditnimi karticami so na voljo različne vrste kreditnega zavarovanja, o tem pa se posvetujte z agentom iz zavarovalnice. Če menite, da bi vam kreditno zavarovanje prineslo duševni mir, ne pozabite prebrati drobnega tiska in primerjati svojo ponudbo s standardno življenjsko zavarovalno polico.
Pred izplačilom nadomestila morate biti določen čas ali trajno onemogočeni. V nekaterih primerih je nadomestilo retroaktivno od prvega dne invalidnosti ali smrti. V drugih primerih lahko nadomestilo začnete prejemati šele po poteku čakalne dobe. Običajne čakalne dobe za kreditno invalidsko zavarovanje so 14 dni in 30 dni. Najbolje je imeti življenjsko ali invalidsko zavarovanje. Zavarovanje kreditov lahko stane več, kot druge bolj tradicionalne možnosti zavarovanja, o čemer se posvetujte z agentom.
Agentu postavite naslednja vprašanja:
• Ali bo premija financirana kot del posojila, če imate enkratno premijsko kritje? Če da, za koliko se bo plačilo posojila povečalo zaradi stroškov zavarovanja kredita?
• Ali bo kreditno zavarovanje krilo celotno obdobje posojila in celotno stanje?
• Kako dolgo je čakalna doba za izplačilo mesečnega nadomestila?
• Kaj ni zajeto v pravilniku?
• Ali lahko zavarovalnica ali posojilodajalec prekliče zavarovanje?
• Ali je mogoče pogoje politike ali premije spremeniti brez soglasja?
Na podlagi tega se boste lahko dobro odločili.