Pisanje člankov ni težko opravilo, tako kot vsa dela je potrebno nekaj znanja, prebrati nekaj dobrih člankov, knjig in veliko vaditi. Pisanja člankov se dejansko lahko nauči prav vsak, če le ima voljo za to in si vzame čas, da se izuri v tem delu. Pisanje člankov je lahko dober posel, delo od doma, ki ga opravljate z velesejem in v miru. Dober primer takega uspeha v svojem članku prikaže Tomaž Gorec, ki opisuje svojo osebno pot, kako je začel in kje je danes, 10 let po prvem članku objavljanjem na blogu. 

pisanje člankov

Če primerjate njegov tedanji članek in članke, ki jih piše danes, boste videli očitno razliko. Danes zaračuna za 100 besedni članek 50 eur neto, včasih, na svojih začetkih pa ni pomišljal o ceni. Pisal je zastonj in za nizko ceno samo, da bi se naučil pisati. Najbolj pa mu je pomagala knjiga z naslovom Kako napisati dober oglas, ki pravzaprav govori o pisanju besedil in je res izjemno poučna.

Pisanje člankov vas mora veseliti, zato začnite pisati svoj blog, nekaj, kar vas bo res veselilo, vas bo motiviralo in gnalo naprej, da se boste učili pisanja. Članki so lahko manj kakovostni za Google pajka, to so SEO članki, lahko so bolj kakovostni ali res odlični. Ni tako zelo pomembno, koliko boste naredili pravopisnih napak, bolje je, da se najprej osredotočite na samo vsebino in vrednost članka.

Kaj vam lahko dobrega prinese še pisanje člankov? Lahko se zaposlite ali honorarno ali pa kar pri podjetju. Po oceni Tomaža Gorca, ki je strokovnjak na tem področju, ima 95 % slovenskih spletnih strani veliko premalo vsebine na svoji spletni strani, da bi bila zanimiva za iskalnike in bila visoko uvrščena. To je slabo za SEO optimizacijo, zato je prostora za pisanje člankov še zelo veliko na našem trgu v slovenskem jeziku.

Če pa pisanje člankov pogledamo še širše lahko ugotovimo, da če znate še kakšen dodaten jezik, boste še lažje dobili tako delo, saj se išče precej piscev besedil v vseh mogočih tujih jezikih. Veliko podjetij ima tudi nerodno oblikovana besedila, da se vsebine enostavno ne razume in seveda ni odziva. Ljudje ne zaupajo, če ne razumejo, če ni enostavno in kratko ter jedrnato.

Pisanje člankov ima več stilov, lahko gre za blog zapise in poseben stil, ki ga ima določen pisec. Takega človeka kljub na primer revnejšemu jeziku in besednemu zakladu ter pomanjkljivemu slovničnemu znanju ne bo mogle nadomestit nihče, saj ima tako svojstven stil pisanja, da se gal judje navadijo ni sledijo zgolj njemu. Če tak človek objavi boljši članek od svojega, ne ob uspešen. Zanimivo mar ne?

Pisanje člankov ne sme biti rutinsko ali prisila, to se takoj oazi in ljudje tak članek zavrnejo ter ga ne berejo. Sčasoma boste ugotovili, kaj ljudje berejo in kaj je bolje da ne uporabljate. Vsak trud, ko boste pisali vsak dan po nekaj člankov, da se bo splačal čez čas, ko boste vedno hitrejši in boste vedno lažje zadeli, kaj berejo bralci.

Če rečete, da vi niste za pisanje člankov, ker ste bili v šoli slabi pri slovenskem jeziku, to ne drži in je slab izgovor. Tisto je bila preteklost. Če imate danes voljo in veselje ter veliko truda vložite v to delo, vam bo gotovo uspelo.